Tämä piirakka on tehty valmis taikinapohjasta. Olen käyttänyt Sunnuntain ruisperunataikinaa, joka sopii erittäin hyvin suolaisiin piirakoihin. Piirakkaa voi hyvin tarjoilla vaikka lounaaksi, kahvikutsuilla suolaisena tai muuten vaan, salaatin kanssa.

Tarvitset:

150g kylmäsavustettua lohta

purjo

2 kananmunaa

1dl ruokakermaa

1dl ranskankermaa

tuore tilliä, oman maun mukaan

mustapippuria ja suolaa

ruisperunataikina

 

Aloita sulattamalla taikina ja kauli taikina vuoan suuruiseksi. Jos haluat koristella piirakan, kauli vähän suuremmaksi että taikinaa jää yli. 

Kuullota purjopaloja tilkassa öljyä ja kaada sen jälkeen vuokaan, jonka olet voidellut ja jossa taikina jo odottaa. Pilko lohi paloiksi ja levitä ne purjon päälle. Sekoita kananmunat, kerma ja ranskankerma kulhossa. Lisää silputtu tilli ja mausteet. Kaada sen jälkeen seos piirakkavuokaan.

Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200-asteessa noin puoli tuntia.