Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Meillä vietettiin äitienpäivää kakkua nautiskellen. Muuntelimme tätä kakkua äitini tyyliseksi. Poistimme 'ikävät' ainesosat ja paikkasimme ne 'paremmilla'. Kehuja tuli. Päällä olevat vadelmat tuovat ihanaa kirpeyttä niin vaniljaiseen kakkuun. Tämä kakku eroaa muista hyydytetyistä juutsokakuista siitä että pohja on tehty sokerikakusta eikä keksimurusta.

Tarvitset:

pohja:

3 kananmunaa

0,75 dl sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

täyte:

5 liivatetta

2 valkuaista

200g mascarponejuustoa (myös maustamaton tuorejuusto käy)

125g valkosuklaata

2 dl sokeria

4dl kuohukermaa

2dl maitoa

1 kpl vaniljatanko

koristeeksi vadelmia ja sitruunamelissaa

Tee näin:

Aloita pohjalla. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivataineet ja siivilöi ne mukaan varoten 'pilaamasta' kuohkeutta. Paista uunissa n.20min 175-asteessa.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata sitten suklaa. Sekoita suklaa ja mascarponejuusto. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä sitten juusto ja valkuaisvaahto. Mittaa kerma, maito, ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja poista siemenet kattilaan. Laita myös halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehahtaa poista se liedeltä. Poista vaniljatangon puolikkaat. Poista ylimääräinen neste liivattteista ja 'heitä' ne mukaan seokseen sekoittaen. Anna jäähtyä. Kaada sitten seos juustoseokseen vähitellen käsivispillä sekoittaen. Kaada sitten seos pohjan päälle irtopohjavuokaan. Hyydytä jääkaapissa 6-8 tuntia.

Koritele kakku juuri ennen tarjoilua.

       

 

Kakku on alkuperäisesti Ruokalan nettisivuilta ja sen pääset näkemään -> www.ruokala.net/resepti/mascarpone-kookoskakku-mansikoilla