Suklaa kuuluu varmaankin melkein jokaisen suosikkeihin. Eikä mikääm ihme! Sen pehmeä koostumus ja ihana maku vievät vain kielen mennessään. Kuitenkin elämme luulossa että suklaasta pitää luopua jos ei kokonaan niin osittain jos haluaa jotain kevyempää tarjottavaa sukujuhliin tai vaikka sunnuntai jälkiruoaksi. Tässä olemme kuitenkin väärässä! Montignac-kirjasta saatu resepti ei sisällä mitään muuta kun suklaata ja kananmunaa. Kuitenkin se kulkee nimellä painonhallinta.

Kakku on erittäin suklainen, niinkun jo raaka-aineista voi todeta. Eikun testaamaan! Huomioithan kuitenkin kaku valmistusajan!

Tarvitset:Sekoita ket

310 g tummaa suklaata (70%)

10 kananmunaa

kuorrute:

185 g tummaa suklaata (70%)

 

Tee näin:

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata 310 grammaa suklaata vesihauteessa. Erottele kananmunat ja vatkaa valkuaiset kulhossa, niin että harjaanteet jotaka muodostuvat ovat kestäviä. Varo kuitenkaan vatkaamasta liikaa.

Sekoita ketluaisten rakenne rikki ja sekoita sitten sulan suklaan sekaan. Pyöritä hieman valkuaista suklaaseen kunnes "taikinat" ovat sekaisin. Sekoita sitten loput valkuaisista joukkoon. Koostumuksen pitäisi vähän muistuttaa moussea. Kaada sitten taikina vuokaan ja anna paistua uunissa tasan 8 minuuttia 250 asteessa. Anna jäähtyä 30 minuuttia ja laita sitten kakku jääkaappiin 12 tunniksi.

Ota kakku sitten jääkaapista ja kumoa lautaselle tai toiselle tasapohjaiselle vadille. Sulata loppu suklaa (185 g) vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman ja kaada sitten kakun päälle. Laita kakku 5 minuutiksi vielä jääkaappiin ja sitten se on valmis tarjoiltavaksi.