Löysin kaapista After eight-paketin ja päätin kokeilla tehdä mutakakun niistä. Onnistui yllättävän hyvin. Aluksi epäilin että After eighttejen minttutäyte ei sula kunnolla ja että se jää sellaiseksi tahmeaksi mömmöksi.

Epäilyni pitivät kutakuinkin paikkansa. Joka tapauksessa kakku onnistui. Mintun maku tuli esille muttei yhtään liikaa. Jos tuntuu että haluaa enemmän mintun makua kakkuun suklaata voi aina sulattaa lisää, ennen kakun uuniin laittamista.

Olen pahoillani epätarkasta kuvasta!

 

Tarvitset:

200g after eightejä tai minttusuklaata

100g voita

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

4kpl kananmunia

2dl sokeria

 

Tarjoiluun:

Haalutessa vaniljakastiketta

 

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi ja suklaa. Suklaa kannattaa sulattaa vesihöyryssä ettei tuota vahinkoa kattilalle. Lisää voi sula munasokerivaahtoon ja lisää rauhallisesti sekoittaen jauhot ja leivinjauhe. Sekoita lopuksi suklaa sekaan.

Voitele vuoka ja halutessa levitä vuokaan korppujauhoja. Korppujauhot eivät ole pakollisia enää voitelemisen jälkeen.  Kaada taikina vuokaan ja anna paistua 15-20min, 200 asteessa. Kannattaa aloittaa 15 minuutilla ja jatkaa aina vähän kerralla jos se ei ole ollut tarpeeksi. Anna kuitenkin kakun jäädä löysähköksi sisältä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile halutessa vaniljakastikkeen kanssa.