Vuosi 2011 aloitetaan vaahtokarkeilla. Vaahtokarkkeja saa kaupasta useissa eriväreissä ja eri maskottejen mainostamana. On väiskiä ja Haribon ukkoja.

Mitä vaahtokarkeista tulee ensin mieleen? Minulle ainakin tulen ääressä istuminen vaahtokarkkeja grillatessa. Vaahtokarkkien grillaamisesta saa kepeän kaveri-illan, perheen saunaillan, romanttiset treffit. Ajatellakaan minkälaisia tunnelmia, riippuen vain seurasta, vaahtokarkit saakaan aikaan :)

Sitä paitsi vaahtokarkeistahan saa leivottuakin kaiken näköistä, niitä voi tarjoilla synttäreillä tai muuten vaan. Sinä päätät!

 

Tarvitset:

4 kpl liivatelehteä

2,5 dl sokeria

0,5 dl glukoosia

0,5 dl vettä

vaniljatanko

2 kananmunan valkuaista

maissitärkkelystä

tomusokeria

väriainetta

 

Tee näin:

Liota liivate lehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Mittaa sitten sokeri, glukoosi, halkaistu vaniljatanko ja vesi kattilaan. Keitä seos 130-asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria tai sitten ihan vain annat seoksen kiehua hetken. Vatkaa valkuaiset kulhossa sillä aikaa kun sokeriseos kiehuu. Poista sokeriseoksesta vaniljatanko. Lisää liuotetut liivatelehdet seokseen ja sekoita kunnolla.

Lisää varovasti valkuaisvaahto seokseen ja vatkaa sitten vatkaimella seos tasaiseksi vaahdoksi. Jos haluat voit löräyttää pari tippaa väriainetta vaahtoon, että vaahtokarkkisi saavat vähän väriä.

Mittaa maissitärkkelystä ja tomusokeria yhtä paljon kulhoon. Kaada kulhosta puolet leivinpaperille. Levitä kunnolla. Kaada sitten vaahto "tomun" päälle ja sitten loppu "tomu" vaahdon päälle tasiasesti. Anna seisoa siinä huoneenlämmössä pari tuntia. Leikkaa sitten sopivan kokoisia paljoa ja tarjoa.