Meille oli tulossa vieraita ja piti keksiä jälkkäri. Pääni oli ihan tyhjä eikä reseptien selaamisesta tullut mitään ideoita. Tämmöiseen kuitenkin päädyttiin ja hyvää oli. Ihanan moussemaista ja varmasti kaikkien suklaanystävien mieleen :)

Minttuliköörin voi vaihtaa toiseenkin likööriin, silloin kannattaa laittaa vähän enemmän kuin ohjeessa sanotaan.

Resepti on neljälle.

 

Tarvitset:

6dl kuohukermaa

4dl mascarpone juustoa

4rkl tomusokeria

2rkl minttulikööriä

250 g taloussuklaata, lisäksi koristeluun

 

Tee näin:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita varovasti sekaan mascarpone ja tomusokeri. Siirrä kolmannes osa seoksesta toiseen kulhoon ja sekoita siihen likööri.

Sulata suklaa vesihöyryssä ja kaada se liköörittömään seokseen.

Laita näitä seoksia kerroksissa vuorotellen, tarjoilu laseihin. Laita lasit tarjoiluhetkeen jääkaappiin vetäytymään.

Koristeluun sulata 50g suklaata, laita suklaa pursotinpussiin, tai ota pieni pussi ja leikkaa reikä yhteen kulmaan. Älä leikkaa isoa reikää! Pursota sitten leivinpaperille kuvioita. Mielikuvitusta saa vapaasti käyttää. Muista kuitenkin että "suklaalinjojen" pitäisi olla kiinni toisissaan jotta koko koriste irtoaisi.

Jos haluat kaarevia koristeita peitä kaulin leivinpaperilla ja pursota siihen. Anna suklaa kovettua. Ota varovasti kovettunut suklaa lastalla pois leivinpaperista ja koristele maljat. Voita koristella maljat juuri ennen tajoilua tai antaa maljojen olla jääkaapissa koristeltuina tarjoiluun asti.