Löysin kuvan näistä mahtavan näköisistä kuppikakuista ja koska koulusta oli sopivasti vähän lomaa ryhdyin tuumasta toimeen. Laskin vähän yksi + yksi reseptiä kokoessani. Olivat kyllä hyviä! Katsokaa, myös ranskalaiset kuuluu 'ateriaan' :) Nämä kuppikakut ovat myös lasten mieleen ihan pelkän ulkonäön vuoksi, minkä takia suosittelen ehdottomasti synttärijuhliin.

(9kpl)

Tarvitset:

6 kananmunaa

300g margariinia

3dl sokeria

n. 6dl jauhoja

4 tl leivinjauhetta

4rkl kaakaojauhetta

2 rkl maitoa

kuorrute:

100g margariinia

4dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

2rkl maitoa

ranskalaisiin:

100g margariinia

0,5 dl tomusokeria

2 dl jauhoja

Tee näin:

Vatkaa 150g margariinia ja 1,5 dl sokeria vaahdoksi. Varmista että margariini on pehmeää jotta vatkaaminen helpottuu. Lisää sitten 4 kananmunaa yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää sitten 2tl leivinjauhetta ja 3 dl jauhoja. Kaada sitten sekaan vielä 1rkl maitoa. Jos taikina tuntuu liian löysältä lisää jauhoja, jos taas liian paksulta lisää maitoa. Voitele muffinivuoka ja lisää sitten taikina siihen. Jos käytät paperisia vuokia voit lisätä taikinan suoraan niihin. Paista uunissa n. 12min, 200-asteessa.

Jatka sitten samalla tavalla seuraavaalla taikinalla. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi (150g ja 1,5dl sokeria) Lisää 2 kananmunaa kokoajan vatkaten. Lisää sitten 2tl leivinjauhetta ja 3 dl jauhoja. Lisää nyt myös kaakaojauhe ja sitten maito. Laita taikina muffinivuokiin ja uuniin, 12 min 200 astetta.

Leikkaa vaaleat muffinit puoliksi. Leikkaa myös suklaamuffinit niin että saat 'pihvit'. Laita sitten sopivan kokoinen 'pihvi' hampurilaiseen. 'Pihviä' voi pienentää tarpeen mukaan.

Tee sitten kuorrute. Vatkaa pehmeä margariini, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään kun nämä on vatkattu lisää maito. Vatkaa tuolloin kovimmalla teholla. Varmista että kuorrute on tasainen. Jaa sitten kuorrute kolmeen osaan. Lisää yhteen osaan punaista elintarvike väriä, toiseen keltaista ja kolmanteen vihreätä. "Pakkaa" kuorrutteet pursotin pusseihin ja leikkaa ihan pienet reiät pussien päähän. Reikiä voi aina suurentaa, joten aloita pienen pienellä. Pursota sitten hampurilaisten pihveille salaattia, ketsuppia ja sinappia. Nosta sitten hattu päälle.

      

Kun valmistat ranskalaisia sekoita margariini, tomusokeria ja jauhot taikinaksi. Levitä sitten taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa n. 8min, 175 astetta. Anna jäähtyä pari minuuttia ja leikkaa sitten omasta mielestäsi sopivan kokoisia ranskalaisia.

Hampurilaisia voi nauttia kylminä/jäähtyneinä tai lämpiminä!