Innostuttiin ystäväni kanssa leipomaan, ja hän oli löytänyt jostain mutakakku-muffinireseptin jota sitten sovelsi. Tehtiin sitten suunnilleen samanlainen vaan että kakkuna. Ohje ei ole tuplana vaan puoliksi vaikka kakkuja on kaksi.

Tarvitset:

suklaamutakakku:                               valkosuklaamutakakku:

100g taloussuklaata                           100g valkosuklaata (pandan käy hyvin)

50g margariiniä                                    50g margariiniä

1 rkl vaaleeta siirappia                        1 rkl vaaleeta siirappia

1-1,5 dl jauhoja                                     1- 1,5 dl jauhoja

0,5 tl leivinjauhetta                                0,5 tl leivinjauhetta

2 kananmunaa                                      2 kanamunaa

1 dl sokeria                                            1 dl sokeria

Kannattaa valmistaa irtopohjavuoassa, mutta maailma ei  siihen kaadu jos sellaista ei ole :)

 

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi kummassakin kulhossa. Mittaa kulhoihin kuivat ainekset.  Sulata margariini ja sekoita siirappi mukaan. Sekoita sitten margariinisiirappi seos munasokerivaahtoon. Sulata suklaat vesihöyryssä erikseen. Sekoita sitten suklaat omiin kulhoihinsa taikinan sekaan.

Voitele vuoka ja halutessasi voitele myös korppujauhoilla. Kaada sitten ensimmäisestä taikinasta puolet pohjalle, ja tasoita. Sitten sama homma toisella taikinalla. Jatka näin kunnes taikinat on loppu. Näin saat neljä "kerrosta". Millä suklaataikinalla aloitat on omavalnitasi.

Paista sitten kakkua uunissa 15-20 minuuttia 200 asteessa.

Anna kakun hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Kakkua voi tarjoilla jäätelön kanssa tai ihan sellaisenaan.