Pitäähän sitä nyt pihalla kasvavista raparpereistäkin jotain keksiä. Raparperipiirakan sitten väsäsin, ja hyvällä menestyksellä. Tämä piirakka on tehty pellille, jolloin sitä tulee luonnollisesti enemmän ja saattaa tehdä asiasta vähän helpomman.
Tarvitset:
2kpl kananmunia
2,5 dl sokeria
100g sulatettua margariinia
3,5dl maitoa
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
500g pieneksi pilkottua raparperia
päälle:
1tlk kermaviiliä
0,5 tl kanelia
0,5tl kardemummaa
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
Tee näin:
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti voi sula ja maito. Varo rikkomasta kuohkeutta. Lisää sitten yhteen sekotetut leivinjauhen ja vehnäjauhot. Sekoita varovasti. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä sitten pieneksi pilkottu raparperi tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle. Ripottele raparperin päälle hieman sokeria, muuten raparperi saattaa jäädä kirpeäksi.
Sekoita sitten kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma yhteen. Levitä raparperin päälle. Paista uunissa noin 30 min 200 asteessa.
Kommentit