Pitäähän sitä nyt pihalla kasvavista raparpereistäkin jotain keksiä. Raparperipiirakan sitten väsäsin, ja hyvällä menestyksellä. Tämä piirakka on tehty pellille, jolloin sitä tulee luonnollisesti enemmän ja saattaa tehdä asiasta vähän helpomman.

 

Tarvitset:

2kpl kananmunia

2,5 dl sokeria

100g sulatettua margariinia

3,5dl maitoa

6dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

500g pieneksi pilkottua raparperia

 

päälle:

1tlk kermaviiliä

0,5 tl kanelia

0,5tl kardemummaa

1 kananmuna

1tl vaniljasokeria

 

Tee näin:

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti voi sula ja maito. Varo rikkomasta kuohkeutta. Lisää sitten yhteen sekotetut leivinjauhen ja vehnäjauhot. Sekoita varovasti. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä sitten pieneksi pilkottu raparperi tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle. Ripottele raparperin päälle hieman sokeria, muuten raparperi saattaa jäädä kirpeäksi.

Sekoita sitten kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma yhteen. Levitä raparperin päälle. Paista uunissa noin 30 min 200 asteessa.