Tämä porkkanakakku on helppo tehdä ja hyvää syödessä :) Muistaakseni löysin reseptin joskus Dansukkerilta. huomioikaa että kakun pitää mehevöityä jääkaapissa vähintään yön yli.
Tarvitset:
2,5dl sokeria
1tl kanelia
0,5tl suolaa
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
1dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
4dl (n. 240g) hienoksi raastettua porkkanaa
Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3/4dl tomusokeria
1/4tl vaniljasokeria
Koristelu:
Pähkinärouhe, strösseli tai sitruunamelissa
Tee näin:
Raasta porkkana. Sekoita kuivat aineet kuolhossa, lisää porkkanaraaste ja öljy. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella yksitellen seokseen ja jatka sitten vatkaamista pari minuuttia. Kaada taikina vuokaan (n. 20x30cm) ja paista n. 40min 175 asteisessa uunissa.
Jäähdytä kakku sitten.
Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele kakun pinnalle. Anna mehevöityä 1-2 vuorokautta jääkaapissa.
Koristele juuri ennen tarjoilua strösselillä, pähkinärouheella tai sitruunamelissalla.
Eikun nauttimaan! :)
Kommentit