Ystävälläni oli syntymäpäivät ja 'teemaan' kuului nyyttärit. Päätin leipoa kakun ja koska olin pari päivää aikaisemmin keskustellut ystäväni kanssa kummankin 'ananasvimmasta' päädyin ananaskakkuun. Täyte kakussa on ananasrahkaa, koristeet on irtokarkkihyllystä keltaisia palleroita (olin suunnitellut pandan palleroita, mutta kun en löytänyt) ja ananaksen 'hattu'. 'Kuorrute' on marsipaania. Kakku kannattaa leipoa täyttöä edellisenä päivänä - jos mhdollista. Myös pitkällä sahalaitaisella veitsellä leikkaaminen helpottaa hyvän lopputuloksen saamisessa.

Kakkua kehuttiin ja ulkonäköä ihasteltiin, lopputulos oli siis hyvä!

Tarvitset:

7 kananmunaa

2,5 dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

2dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

500g maustamatonta rahkaa

2dl vispikermaa/vaniljakastiketta (oman mieltymyksen mukaan)

2prk ananasmurskaa

2 putkiloa valkoista marspaania

1 kokonainen ananas

n. 100g pandan palleroita tai joku muu keltainen pallerokarkki

Tee näin:

Vatkaa vispikerma/vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita rahka mukaan ja lisää sitten ananasmurska. Säästä mehu ananaksista. Sekoita ja mausta sokerilla jos on tarve. Anna vetäytyä jääkaapissa.

Vatkaa neljä kananmunaa ja 1,5dl sokeria kuohkeaksi. Lisää sitten siivilän avulla 1,5dl vehnäjauhoja ja 0,5dl perunajauhoja, 0,5tl leivinjauhetta unohtamatta. Katso ettei taikinaan jäänyt paakkuja. Kaada sitten taikina voideltuun pyöreään vuokaan (irtopohjavuoka). Paista uunissa 175 asteessa 30-40 minuuttia. Tee sitten sama 3 kananmunalle, 1dl sokerille, 1dl vehnäjauhoille, 0,5dl perunajauhoille ja 0,5tl leivinjauheelle. Kaada tämä taikina pienenpään vuokaan kuin edellinen. Paista sitten uunissa samassa asteessa yhtä kauan.

Kun kakut ovat jäähtyneet leikkaa kummatkin kakut kahteen osaan. Kostuta kakku pohjat (nyt x4) ananasmehulla. Kokoa kakku sille lautaselle tai alustalle mistä haluat kakkua tarjoilla. Laita yksi pohja lautaselle, täytä rahkalla, pinoa seuraava pohja päälle.

Levitä pöydälle jauhoja. Kauli marsipaani noin 0,5cm paksuiseki tai ohuemmaksi levyksi. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Leikkaa ylijäämät sivuilta pois. Tämä osa kakunteosta on haastavinta. Varo repimästä marsipaania tai leikkaamasta liikaa!

Aseta sitten pienempi pohja ison, marsipaanilla kuorrutetun kakun päälle. Täytä sitten rahkalla ja tee taas sama marsipaanilla kun edellisen kanssa.

Kun sinulla on kaksi marsipaanilla kuorrutettua kakkua päällekäin anna kakun olla jääkaapissa hetkeen ennen tarjoilua.

Leikkaa ananaksen hattu pois, pese se ja kuivaa se. Koristele kakku juuri ennen tajoilua pallerokarkkien ja anannashatun kanssa. Käytä mielikuvitustasi! :)

           

Kuvan kakussa ei ole vielä kaikkia koristeita. Palleroita puuttui yläkakusta ja ananasviipaleita alakakun reunoilta.