Ullan torttu on aina tarkoittanut minulle vaaleaa mokkaruutua. Syy tälle taitaa olla että kun ensimmäisiä kertoja leivoin, leivottiin mummin kanssa Ullan torttu. Leipomisessa me käytimme tavallista kaakaoa tumman leivonnassa käytettävän sijaan. Tällöinhän kakusta tuli vaalea. Hyvää se on vaaleanakin, enkä ole sitä sen takia koskaan leiponutkaan tummalla kaakaolla. Tällä tavalla näkyy aina selvä ero Ullan tortulle ja mokkaruudulle. Ullan torttu on hyvää, helppoa ja nopeaa :)

Tarvitset:

taikinaan:

2 kpl kananmunaa

2dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

2tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa

150g sulatettua margariinia

kuorrutukseen:

200g tomusokeria

2tl vaniljasokeria

1-2rkl kaakaojauhetta

4rkl sulatettua margariinia

4rkl kahvia

 

Tee näin:

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivataineet keskenään. Lisää sula margariini ja maito munasokeri-vaahtoon. Lisää sitten hiljalleen kuivatainekset taikinaan. Siivilän läpi on helpompi ettei kuohkeus katoa. Sekoita varovasti paakut pois. Paista sitten uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrutus kannattaa tehdä vasta kun torttu on tullut uunista tai kuin uunissa olo aikaa on enää vähän jäljellä. Näin takaa sen ettei kuorrutus kovetu. Et nimittäin voi levittää kuorrutusta tortun päälle sen ollessa vielä kuuma.

Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakao. Lisää sitten sula margariini ja kylmä kahvi. Sekoita hyvin. Levitä sitten kuorrutus jäähtyneen tortun päälle.

Halutessasi voit koristella strösselillä :)