Ullan torttu on aina tarkoittanut minulle vaaleaa mokkaruutua. Syy tälle taitaa olla että kun ensimmäisiä kertoja leivoin, leivottiin mummin kanssa Ullan torttu. Leipomisessa me käytimme tavallista kaakaoa tumman leivonnassa käytettävän sijaan. Tällöinhän kakusta tuli vaalea. Hyvää se on vaaleanakin, enkä ole sitä sen takia koskaan leiponutkaan tummalla kaakaolla. Tällä tavalla näkyy aina selvä ero Ullan tortulle ja mokkaruudulle. Ullan torttu on hyvää, helppoa ja nopeaa :)
Tarvitset:
taikinaan:
2 kpl kananmunaa
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
150g sulatettua margariinia
kuorrutukseen:
200g tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1-2rkl kaakaojauhetta
4rkl sulatettua margariinia
4rkl kahvia
Tee näin:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivataineet keskenään. Lisää sula margariini ja maito munasokeri-vaahtoon. Lisää sitten hiljalleen kuivatainekset taikinaan. Siivilän läpi on helpompi ettei kuohkeus katoa. Sekoita varovasti paakut pois. Paista sitten uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kuorrutus kannattaa tehdä vasta kun torttu on tullut uunista tai kuin uunissa olo aikaa on enää vähän jäljellä. Näin takaa sen ettei kuorrutus kovetu. Et nimittäin voi levittää kuorrutusta tortun päälle sen ollessa vielä kuuma.
Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakao. Lisää sitten sula margariini ja kylmä kahvi. Sekoita hyvin. Levitä sitten kuorrutus jäähtyneen tortun päälle.
Halutessasi voit koristella strösselillä :)
Kommentit