Reseptin löysin Kinuskikissallta www.kinuskikissa.fi/piparimuffinssit/. Koristelin vain omalla tavallani. Ystäväni olivat mielissään pikkujoulu-yllätyksestäni, ja tykkäsivät muffinsseistakin. :)

Hyvää pikkujoulua!

 

Tarvitset:

150 g margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
¾ dl maitoa tai kermaa
100 g vaniljarahkaa

piparkakkutaikinaa
sokerikuorrutetta, koriste geelikin käy, se ei vain tahdo kovettua

 

Tee näin:

Vaahdota margariini ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi vaniljarahka.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Kauli piparitaikina levyksi ja ota siitä kuvioita muotilla. Paista muffinsseja 200 asteessa n. 10 minuuttia, laita sitten päälle piparkakkukuviot ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Ilman piparkakkukuvioita paistoaika on 12-15 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä. Koristele sokerikuorrutteella. Varmista että muffinssit ovat jäähtyneitä, koska muuten sokerikuorrute lähtee valumaan eikä lopputuloksesta tule muuta kuin sotkua.

Jos sokerikuorrutetta ei ole, saat sen helposti tehtyä itsekin. Tarvitset vain tomusokeria ja ihan vähän vettä. Riippuu kuinka paljon tomusokeria sinulla on, sitä mukaan vettä. Muista kuitenkin että vettä ei tule paljon! Aloita ruokalusikallisella ja jatka samalla määrällä. Sokerikuorrutteesta ei ole tarkoitus saada löysää, muttei niin kovaa ettei sitä voi käyttää.