Tämä yber herkullinen Italialainen leipä sulaa suussa! Leipää sopii sen täyteliäisyyden takia illalliseksi tai lisukkeeksi. Meillä syötiin tätä iltapalaksi. Piknik-evääksikään tämä ei ole huono. Tortano on siis täytetty italialainen leipä, eikä tätä reseptiä testanneet varamsti kadu!

Tarvitset:

15g tuorehiivaa

3dl haaleaa vettä

2rkl oliiviöljyä

1rkl suolahiutaleita, normaalikin suola käy

1rkl hunajaa

2,5 dl durumvehäjauhoja. Jos et halua ostaa vain parin desin takia tätä jauhoa, köy myös sämpyläjauho

4 dl erikoisvehnäjauhoja

Huomioittehan että jauhojen määrät eivät ole aina samat, riippuen tekijästä. Joten lisätkää ihmeessä jos vaikuttaa löysältä!

200g mozarellajuustoa

200g prosciuttokinkkua

1 kourallinen kivettömiä oliiveja

1 ruukku tuoretta basilikaa

 

Tee näin:

Murenna hiiva kulhoon ja anna liet suolahiutaleiden, hunajan, oliiviöljyn ja veden kanssa. Sekoita joukkoon durumvehnäjauhot (tai sämpyläjauhot) ja sen jälkeen vähitellen vehnäjauhot. Taikinan on tarkoitus olla kimmoista. Anna kohota kulhossa liinan alla noin 30 minuuttia. Kun takina on kohonnut tarpeeksi painele taikina käsin, ettei ilmavuus häviä, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Viipaloi mozzarella ja laita mozzarellaa taikinan päälle kerroksittain prosciuttokinkun, oliivien ja basilikan kanssa.

Voitele taikinan uloin reuna vedellä ja kierrä levy rullaksi. Käännä rulla rinkiläksi. Kohota leipää vielä leivinpaperin päällä liinan alla noin 30 minuuttia. Paista uunissa 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20-25 minuuttia.