Tuli tehtyä tällainen suolainen paistos. Tämäkin piirakka kuuluu samaan painonhallinta kategoriaan kun suklaakakku. Tehtiin äidin kanssa yhdessä lounaaksi. Kyllä se ihan hyvää oli, itse en vain oliiveista niinkään tykkää, joten ne vähäsen häiritsi :) Oliivit voi toki jättää kokonaan poiskin.

 

Tarvitset:

oliiviöljyä (paistamiseen)

1 salottisipulin

100g parmesaaniraastetta

2 rkl silputtua basilikaa

8 kananmunaa

2,5 dl ranskankermaa

10 kivetönta mustaa oliivia

300 g savulohti viipaleita

100g roquefort-juustoa

 

Tee näin:

Voitele kevyesti vuoka. Lorauta öljy pannulle ja kuullota pilkotut sipulit. Anna sipuleiden jäähtyä vähän. Lisää basilika ja parmesaaniraaste sipulin sekaan, ja sekoita huolellisesti. Vatkaa kanamunat ja ranskankerma, kaada sipulimössö joukkoon. Silppua oliivit ja sekoita sekaan. Pilko lohi varovasti ettei se mene rikki. Kaada seos vuokaan ja ripottele roquefort-juusto päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia 150 asteessa, sillein että pinta on kullan ruskea. Jäähdytä ennen tarjoilua.