Nimpparikahveille piti keksiä jotain tarjottavaa ja kääretorttua ehdotettiin. en ollut koskaan enne tehnyt kääretorttua, joten kokeiluksi meni. Hyvin se kuitenkin onnistui, vaikka pelkäsinkin vaikeaksi. Varmaankin eniten pelkäsin sitä rullausvaihetta. Turhaan kuitenkin.

Tiikeri-kääretortun pohjan löysin Hellapoliisilta ja sisällön sovelsin itse.

 

Tarvitset:

Pohjaan:

4kpl. kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

raitojen saavuttamiseksi 2rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:

2dl kuohukermaa

250g mascarpone juustoa

Daim suklaalevy

 

Tee näin:

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhteen sekoitettu perunajauho ja leivinjauhe. Käytä apunasi vaikka siivilää, ettet pilaa kuohkeutta. Sekoita varovasti. Jaa taikina puoliksi, laita toinen osa pursotinpussiin ja sekoita kulhossa olevaan taikinaan kaakao. Laita sekin taikina omaan pursotin pussiin. Pursota sitten leivinpaperilla vuoratulle pellille raitoja, vuorotellen kummastakin pussista. Ja anna paistua uunissa 7-8 minuuttia, 225 asteessa. Kumoa pohja toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä. 

Tee sitten täyte. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Sulata suklaa. Lisää sitten suklaa kerma-mascarponeseokseen. Sekoita hyvin ja levitä kakkupohjan päälle. Levitä täyte nurinpäin olevalle sivulle, jotta raidat näkyvät paremmin tarjoillessa. Rullaa sitten pohja rullalle. Säilytä jääkaapissa. Jos et halua että torttu kuivuu, voit kääriä sen ensin leivinpaperiin ja sitten vielä kelmuun.