Tässä nyt tämä toinen resepti omenapiirakalle jonka lupasin. Tässä ei siis ole kookosta, ja on erittäin helppo tehdä. Meillä tätä on syöty rosvopaistijuhlien jälkiruokana, ja hyvin mennyt kaupaksi. Tarjoilla voi vaniljakastikkeen kanssa - vaahdotettuna tai ilman - tai ihan sellaisenaan.

Nyt on tosin vähän ennättänyt omena-aika mennä, mutta ehkä ensi vuonna :)

 

Tarvitset:

1 kananmuna

1 dl sokeria

1 dl sulatettua margariinia, tai öljyä

1 dl piimää

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1,5 tl kardemummaa

Täyte:

4-5 hapahkoa omenaa, tietenkin koosta riippuen

1-2 rkl vaaleaa siirappia

1 rkl sokeria

kanelia

 

Tee näin:

Jos omenat eivät ole kotimaisia kuori ne - jos haluat voit kuoria myös kotimaiset, mutta niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat sitten ohueiksi lohkoiksi. Sekoita muna ja sokeri rikki. Käyträ vaikka puuhaarukkaa. Lisää piimä ja sula margariini ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten taikinaan.Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja levitä taikina siihen. Lado päälle omenalohkot aloittaen reunasta keskustaan päin. Valuta siirappi ohuena nauhana omenoien päälle ja ripottele pinnalle sokeri sekä kaneli. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Paisto aika luonnollisesti lyhenee jos vuoka on suurempi halkasijaltaan ja pitenee jos se on pienempi.