Pullat ovat ihanan helppo - kunhan vain saa taikinan nousemaan - ja maukas makea herkku lasillisen maitoa tai kupillisen kahvia kanssa. Niistä voi tehdä kiekkoja, korvapuusteja, palloja tai vaikka minkälaisia. Sitä paitsi pullat ovat helppo tehdä pienimmänkin apulaisen kanssa. Antaa apurille taikinaa ja pyytää pyörittämään :)

Tein pullia onnistuneesti ensimmäisen kerran viime keväänä. Minulla oli englannin esitelmä pullan paitosta ja päätin leipoa luokkalaisilleni maistiaiset. Onneksi taikina onnistui ja pullista tuli vielä parempia! Kokonais valmistusaika on 2h ja paisoaika 5-8min. Voit myös tehdä pullat illalla ja laittaa ne jääkaappiin yöksi. Huomioithan että pullien tulee olla niin valmiita että jäljelle jää vain voitelu ja paisto seuraavaan aamuun. Usko tai älä, pullat tosiaankin turpoaa vähän vielä lopuksi jäälaapissakin! :)

 

60kpl

Tarvitset:

5dl maitoa

50g hiivaa

1dl sokeria tai vaaleaa siirappia

1tl suolaa

1-2tl jauhettua kardemummaa

n. 14dl vehnäjauhoja (jos teet täysjyvä vehnäjauhoista, huomioi että tarvitset sokeria paljon enemmän kuin ohjeessa lukee, eikä niistä silti tule saman makuisia. Kokeillu :) tiedän kistä puhun :) )

150g huoneenlämpöistä margariinia tai 1,5dl juoksevaa margariinia

Täyte:

150g margariinia

1,5dl sokeria

4rkl kanelia

 

Tee näin:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota  hiiva pieneen määrään maitoa ennenkö lisäät kaiken maidon. Lisää sokeri, suola, kardemumma, ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa vähäsen ja lisää margariini.

Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen nousta peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa n. 30 min. Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kevyesti. Jaa taikina kahteen osaan. Laita toinen osa kulhoon ja jätä toinen pöydälle. Kauli pöydälle jätetystä taikinapallosta tasainen "levy". Muista jauhot, ettei taikina vain jää kiinni!

Sekoita täyte, sokeri, voi ja kaneli, tasaiseksi. Levitä sitten puolet täytteestä taikina"levyn" päälle. Rullaa taikina"levystä" rulla ja leikkaa sitten noin 30 palaa rullasta. Laita palat leikkuu pinta ylöspäin pellille ja anna nousta sillä aikaa kun teet toiselle taikinapallolle samoin.

Voitele kananmunalla tai maidolla. Ripottele päälle kardemummaa tai raesokeria, tai vaikka molempia. Paista uunissa 5-8min, 200 asteessa. Anna jäähtyä vähän ennen tarjoilua.