Kalevelan päiväksi teimme kotona karjalanpiirakoita. Olin niin kauan toivonut voivani leipoa niitä! Niistä tuli todella hyviä! Munavoita päälle ja voilá :) Karjalanpiirakoista voit tehdä ihan niin isoja tai pieniä kun mieli tekee. Ne käyvät kahville, iltapalaksi ja kun niitä tekee kunnolla niitä voi syödä jokaisella aterialla.

 

Tarvitset:

puuroon:

2dl vettä

2dl puuroriisiä

1l maitoa

1tl suolaa

2rkl voita

taikina:

2dl vettä

1tl suolaa

3dl ruisjauhoja

2dl vehnäjauhoja

1rkl öljyä

kostutus:

60g voita

1 dl vettä

Tee näin:

Keitä puuro. Kun vesi kiehuu lisää puuroriisi. Anna veden imeytyä riisiin ja kaada sitten maito sekaan. Keitä sekoitellen noin 45 min. Lisää loppupuolella suola ja voi. Anna jäähtyä.

Sekoita kulhossa vesi, ruis- ja vehnäjauhot ja suola keskenään. kun taikina on "paksua" sekoita kädellä ja lisää öljy. Älä vaivaa turhaan!

Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se sitten noin 20 osaan.

Litistä palat tasapaksuiksi palloiksi. Pinoa littanat letut päällekkäin. Muista sirotella väliin runsaasti suisjauhoja ja laita klmu pääle kun olen valmis. Jauhoa pöytä ja ota pala kerrallaan. Kauli lettu soikeaksipalaksi.

Muista että koon saat päättää itse. Laita sitten riisipuuroa soikean päälle sellainen 1-2rkl, riippuen koosta. Ota reunat ja "siksakkaa" ne, niin miten karjalanpiirakoiden reunat ovat.

Paista uunissa 275 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruksea.

Sulata voi kattilassa ja lisää vesi. Upota sitten jokainen karjalanpiirakka nesteeseen uunista tulleena. Anna hengähtää alustalla hetken ja tarjoa munavoin kera.