Äitienpäiväksi toivottiin jotain kevyttä ja hyvää jälkkäriä. Löysin uusimmasta Pirkka-lehdestä Mansikkasorbetin ohjeen ja päätin kokeilla sitä. Erittäin helppo ohje, ajallisesti kestää vain 5min ohjeen mukaan. Kannattaa kuitenkin ensimmäiseksi kerraksi varata vähän pidempi aika. Annoksia tulee noin 5 yhdestä ohjeesta. Makeutusainetta/hedelmäsokeria saa ja voi tietenkin lisätä ihan oman maun mukaan :)

Tarvitset:

1ps (500g) pakaste mansikoita

1tlk (250) maustamatonta rahkaa

n. 4rkl makeutusjauhetta, hedelmäsokerikin käy

n.1/2 ruukku tuoretta sitruunamelissaa tai minttua

 

Tee näin:

Soseuta kohmeiset mansikat, rahka ja makeutusjauhe monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sitruunamelissa tai mintunlehdet ja soseuta tasaiseksi. Itse leikkasin lehdet pieniksi, ihan varmuuden vuoksi ennenkuin laitoin mansikkarahkaseokseen mukaan.

Kun seos on tasainen, annostele kulhoihin, koristele mintun tai sitruunamelissanlehdillä ja tarjoa heti!

Sorbetin voi laittaa pakkaseen. Kokeiltu on! Se vähän jäätyy reunoista, keskusta on ihan pehmoista mutta tietenkin kylmää.