Nämä cupcakeksit tein miss cupcake 2010 kisaan. Pääsiäisen alla ajattelin sitruunan sopivan ja samalla sain tehtyä elämäni ensimmäiset sitruunacupcaksit/muffinit. Cremetäytteestä tuli ihanan makuista cupcaken sisällä. Se jäi tavallaan kuin makuylläriksi, koska se on väriltään sama kuin itse cupcake.

Tarvitset:

150g leivontamargariinia

2dl sokeria

3 kananmunaa

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

n.1dl maitoa

1,5 tl sitruunan kuorta

2-3rkl sitruunamehua

 

Creme täytteeseen:

1 rkl sitruunamehua

3-4rkl vaniljarahkaa

4 (kukkurallista) rkl kermavaahtoa

 

Vaahdota sokeri ja leivontamargariini. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.  Lisää sitruunakuori ja - mehu, ja maito. Jaa taikina muffinivuokiin, suosittelen Amerikan muffinivuokia. Ja paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.

 Poista "hattu" muffineista ja painele "paistunutta taikinaa" kohti pohjaa. Pursota cremetäyte muffiniin ja peitä reikä hatulla. Toista sama kaikille muffinneille. Laita muffinit vielä suljettuun uuniin lämpeämään. Pari minuuttia riittää, sillä saa myös rahkan täytteessä muuttumaan "rahkaisammaksi". Halutessa voit koristella muffinit, samalla täytteellä ja sitruunankuorella.