Katkarapupiirakka on varmasti monen herkkua. Eikä siinä mene kauaa valmistaa. Sitä on ihana syödä vaikkapa iltapalana kesäiltaisin, rentoutua salaatin ja lämpimän piirakan ääressä rankan työpäivän jälkeen. Tässä nyt on ohje jossa pohjakin on tehty itse. Jos aika ei riitä tai pohjaa ei itse jaksa vaivata, on helppoa vain sulattaa valmis pohja ja kaulia se vuoan kokoiseksi. Voit tehdä piirakan joko irtopohjavuokaan, jolloin reunoista tulee pitkiä ja uljaita, tai ihan tavalliseen piirakkavuokaan.

Tarvitset:

Pohja:

200g huoneenlämpöistä leivontamargariinia tai voita

noin 5dl jauhoja

Täyte:

Pussillinen katkarapuja (150g á)

1 punainen paprika

tuore tilliä

1,5 prk ranskankermaa

n. 2dl juustoraastetta, mieluiten emmentaalia

3 kananmunaa

suolaa ja pippuria

 

Tee näin:

Vaivaa rasva ja jauhot tasaiseksi. Levitä irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan.

Sulata katkaravut, kylmässä valuvassa vedessä. Kuutioi paprika. Kun katkaravut ovat sulaneet katso että vesi on tippunut kunnolla niistä ennenkuin sekoitat ne paprikakuutioiden kanssa. Kaada sitten paprikakatkarapu-sekoitus pohjan päälle. Ripottele sitten kunnolla tilliä päälle.

Sekoita ranskankerma, kananmunat ja juusto, sekä mausteet kulhossa. Kaada sitten piirakan päälle ja paista uunissa 180-asteessa noin 30 min, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea päältä.

Jos teet irtopohjavuokaan, vedä veitsellä kierros pohjan ja irtopohjavuoan reunan välissä tarkastaaksesi että piirakka ei repeydy ottaessasi reunaa pois!