Lueskelin pari viikkoa sitten Maku-lehden uusinta numeroa, jossa silmääni pisti tämä voileipäkakku. Lehdessä resepti oli nimeltään lohivoileipäkakku. Mielestäni hapankorppu, joka on suuri osa kakkua jätettiin siinä nimessä pois, joten ristin kakun uudestaan :) En myöskään nouddattanut respetiä kokonaan, vaan tein siitä vähän oman variaation.

Kesäpöydän herkku! Täyttävää, ja hyvää. Koristelunkin voi tehdä ihan mielen mukaan.

Koko kakun tekoon menee noin tunti ja yksi yö!

 

Tarvitset:

20-25kpl hapankorppua

kasvisliemikuutio

3dl vettä

Täyte 1:

200g savukalaa

200g tuorejuustoa, esimerkiksi kylmäsavulohi

1dl ranskankermaa

3rkl tuoretta tilliä

2tl sitruunamehua

pippuria

Täyte 2:

puolikas kurkku

200g tuorejuustoa, esimerkiksi yrttitarha

1dl ranskankermaa

Kuorrutus:

175g majoneesia, halutessasi kevyemmän kakun valitse kevytmajoneesi

200g tuorejuustoa , esimerkiksi olympia

3rkl tuoretta tilliä

Koristelu:

100g savukalaa

puolikas kurkku

rucolaa

luumutomaatteja halutessasi kakkuun väriä

 

Tee näin:

Aloita täytteillä. Tarkista ettei kalassa ole ruotoja. Ota nahka pois ja sekoita sitten kala, tuorejuusto, ranskankerma, tilli, sitruunamehu ja pippuri sekaisin. Laita jääkaappiin vetäytymään.

Kuutioi sitten kurkku pieniksi kuutioiksi, sekoita tuorejuuston joukkoon ja lisää ranskankerma. Anna tämänkin täytteen vetäytyä jääkaapissa hetken.

Levitä noin 25x30cm kokoiselle leikkuulaudalle kelmua, niin että kelmua tulee yli joka suunnasta suunnilleen 15cm.

Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio. Sekoita tasaiseksi. Kasta hapankorppu veteen ja laita se kelmulla peitetyn leikkuulaudan reunaan. Kasta sitten toinen korppu ja laita se edellisenkorpun viereen puskusaumaan. Tee näin seuraaville 3:lle hapankorpulle. Yhteensä tulee 5 kostutettua hapankorppua vierekkäin.

Ota täytteet jääkaapsista ja aloita täyttäminen. Aloita kalatäytteellä. Levitä täytettä kaikille reunoille tasaisesti. Kostuta sitten samanlainen hapankorppu kerros täytteen päälle. Levitä sitten kurkkutäytettä samalla tavalla. Kostutettu hapankorppu kerros, ja sitten kalatäytettä. Jos kurkkutäytettä jäi, kostuta hapankorput ja laita sitä vielä yksi kerros ja viimeiseksi päälle kostutettu hapankorppu kerros.

Pakkaa "pötkö" sitten tiiviisti kelmuun. Ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Ota kakku pois jääkaapista ja sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, majoneesi, tuorejuusto ja tilli. Levitä kuorrutus kakun päälle siten että reunoille tulee kuorrutusta paksummin kuin päälle.

Koristele sitten kakku savukalalla ja kurkulla. Kauniita kuvioita kurkkuun saat käyttämällä piparkakkukuvioita. Koristele myös rucolalla ja halutessasi luumutomaateilla.