Ah, niin ihanan raikas ja kevyt, suussa sulava jälkkäri! Mustikkapehmyt sopii myös mainiosti välipalaksi tai vaikkapa puuron seuraksi. Reseptin löysin ikivanhasta Pirkka-lehdestä. Tämä jälkiruoka on helposti ja nopeasti tehtävä. Hieman sotkeva ehkä, elikkä kansi kannattaa olla vispatessa :)

(10 annosta)

Tarvitset:

200g pakastemustikoita

2 kananmunan valkuaista

2-4 rkl kylmää vettä

3,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2rkl tomusokeria

Tee näin:

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Ota sitten toinen kulho johon kaadat kohmeiset mustikat, lisäät veden, tomusokerin ja kananmunanvalkuaiset. Vatkaa seos tasaiseksi mustikka'soseeksi'. Kaada sitten vaniljavaahtoon ja sekoita varovasti, jotta mustikka jättäisi raitoja vaahtoon.

Annostele sitten kulhoihin. Voit koristella sitruunamelissalla ja mustikoilla. Tarjoile heti.