Kevyen ja aikaisen illallisen jälkeen tulee nopeasti nälkä. Mikä sen ihanampi iltapala kun lämpimät voileivät. Täytteen voi aina valita, ja tehdä miten itse näkee parhaaksi. Saa soveltaa ja käyttää mielikuvitusta. Leivänkin voi valita vapaasti. Jos haluaa ruisleipää, patonkia, paahtoleipää, tai ihan mitä vaan, ei kukaan estä. Lämpimät voileivät ovat oma suosikkini. Ihana iltapala saunan jälkeen, ilta myöhäsellä leffaa katsoessa jne.

 Kaikki jotka näitä leipiä maisotivat pitivät niistä, positiivista palautetta siis. Salsa toi leipiin ihan oman lisäyksen ja vähäinen juustomäärä lisäsi terveellisyyttä ;)

 Mukavia hetkiä voileipien maailmaan!

 

Tarvitset:

6-8 leipäviipaletta, itse käytin ruispaahtoa

n. 150g suolalihaa

emmental juustoraastetta

suolakurkku viipaleita

vuohenjuustoa

salsaa; punasipuli, 4 tomaattia, chilipalko, valkosipulin kynsi, 1 rkl limemehua, 1rkl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

 

Tee näin:

Valmista ensin salsa. Puolita tomaatit, ota siemenosat pois. Ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua puna- ja valkosipuli. Sekoita tomaattien kanssa kulhossa. Lisää pilkottu chili, oliiviöljy, limemehu ja mausteet. Anna vetäytyä vähän aikaa jääkaapissa.

Aseta sitten leipäviipaleet leivinpaperilla peitellyn pellin päälle. Voitele leivät margariinilla (flora, oivariini, becel) ihan reunoja myöten, etteivät ne kuivu uunissa.

Lado sitten joihinkin suolakurkunviipaleita ja toisiin salsaa. Sitten pari viipaletta suolalihaa päälle.

Ripottele lopuksi joihinkin vuohenjuustoa ja toisiin emmental juustoraastetta. Voit myös laittaa vähän emmentalia niihin leipiin jossa on vain vuohenjuustoa.

Paista uunissa 200 asteessa, n. 10-15 min. Aika riippuu ihan uunista. Eika sitä pidä missään nimessä seurata orjallisesti, muuten saattaa olla hiukan kärventyneet leivät. Tuoksu kyllä kertoo minnoin on aika ottaa pois :)