Helppo ja hyvä jälkiruoka! Makuja saa enemmän lisäämällä ainesosia niinkuin valkosuklaata tai likööriä. Jälkiruokana tämä on myös erittäin nopea valmistaa, ja moussen voi tehdä jo vaikka aamulla, nimittäin sen täytyy joka tapauksessa vetäytyä vähän.

Tarvitset:

3 kpl kananmunia

1 dl sokeria

250 g vadelmia

1 rkl vadelmahilloa

4-6 liivatelehteä

0,5 dl vadelmamehua

1 tl sitruunamehua

0,5 dl mesimarjalikööriä

3 dl kuohukermaa

 

Tee näin:

Liota liivatteet kylmässä vedessä  10 minuuttia. Vaahdota vispikerma ja laita jääkaappiin odottamaan. Vatkaa munat ja sokeri vaalean kuohkeaksi ja lisää joukoon vadelmat ja -hillo. Säästä vähän vadelmia koristeluun. Liota liivatteet kiehuvassa vadelmamehussa ja sekoita hyvin. Sekoita sitten liivatteet seokseen, lisää sitruunamehu ja likööri. Nostele kermavaahto joukkoon ja anna vetäytyä jääkaapissa.

Annostele kulhoihin ja koristele vadelmilla.