Viime kesänä Amerikassa aloin miettiä yhtä 'uuttta' reseptiä. Keksipohjaista mutakakkua. Kun resepti, ainekset ja muut olivat pyörineet hetken päässäni keksin vielä ihanan lisän. Vadelmsydämen kakkuun! Kakku oli ihanaa! Suussa sulavaa ja keksipohja sopi mainiosti mutakakun seuraksi.

Tarvitset:

4kpl kananmunaa

2dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

200g margariinia

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

0,5dl kaakaojauhetta

n. 1dl survottuja vadelmia tai vadelmahilloa

15kpl digestive keksiä

Tee näin:

Sulata margariini. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten kuohkeaksi vaahdotettuun munasokeriin. Jos käytätä siivilää minimoit riskin pilata kuohkeuden. Lisää 150g sulaa maragriinia taikinaan. Murskaa digestive keksit. Voit käyttää pussia apunasi - laita keksit pussiin ja heittele pussia pitkin pöytää tai kauli pussia. Kun keksit on murskattu lisää 50g sulaa voita ja sekoita nopeasti että margariini imeytyy kaikkiin muruihin. Levitä sitten keksiseos irtopohjavuokaan ja anna käydä uunissa 200- asteessa noin 3min. Kun keksipohja tulee uunista laita survotut vadelmat tai hillo pohjan keskelle. Voit toki levittää koko pohjallekin.

Kun hillo on keskellä ja kaadat taikinan, kaada hillon ymärille, älä päälle. Paista sitten uunissa 180-asteessa, n.10-20 min. Katso aina välillä ettei kakku paitsu kokonaan!