Vielä ehtii leivoskella omat joulutorttunsa. Joulutortut niinkuin monet muutkin ruoat ja herkut jouluna ovat kerran-vuodessa-nautittavaa. Kuinka surullista! Joulu jakaa monta mielipidettä, jollekin se voi olla mitä ihaninta aikaa, lahjat, ruoat, ystävien ja sukulaisten läheisyys, kaunis musiikki jne. Toisille joulu taas merkitsee yhtä tuskaa, stressiä ja jotain niin kamalaa että voisi vain nukkua joulun yli.  Koska joulu on vain kerran vuodessa, kannattaa ja pitää siitä ottaa kaikki irti! Marsmars, torttuja paistamaan, kohta se uusi vuosi jo ovelle kolkuttaa :)

 

Tarvitset:

1 pkt torttutaikina levyjä

luumuhilloa

tomusokeria

 

Tee näin:

Halutessasi hieman pienempiä torttuja voit kaulia taikina levyä pidemmäksi, jolloin saat yhdestä levystä kolme torttua. Muuten leikkaat vain torttulevyn kahtia keskeltä.

Loppu onkin sitten mielikuvituksesta kiinni. Torttuja voi tehdä "alkuperäisellä" tavalla,

elikkä jokaisesta kulmasta leikata sisäänpäin, ei kuitenkaan ihan keskelle asti ja sitten kääntää joka toinen leikattu kulma keskelle.

Tai sitten voit leikata kulmia pitkin ja sitten viikata sisään päin.

   

Varmista että painat kulmat kunnolla "pohjataikinaan", niin että hillo pysyy uunissa kohonneidenkin torttujen päällä. Laita teelusikallinen luumuhilloa jokaiselle tortulle, siihen kohtaa johon kulmat on painettu, elikkä keskelle torttua. Paista uunissa 225- asteessa noin 10-15  minuuttia.

 

Viimeistele tortut tomusokerilla. Ripottele tomusokeria torttujen päälle kauniiksi "lumeksi".