Suolaistakin herkkua tarvittiin synttäreille. Kaikki kehui tätä piirakka valtavasti. Tehtiin yhdessä ystävän kanssa ja hyvää tuli meidänkin mielestä. Sopii sekä herkuksi pöytään suolaisena, lounaana tai vaikka iltapalana salaatin kanssa.

Tarvitset:

Pohja:

200g huoneenlämpöistä leivontamargariinia tai voita

noin 5dl jauhoja, voit tehdä yksikseen vehnäjauhoista tai sekoitella graham- ja vehnäjauhoja. Tai vaikka käyttää pelkästään ruisjauhoja.

Täyte:

120g vuohenjuustoa pienenä pötkönä

2-3 tomaattia

rukolaa

3 kananmunaa

1prk ranskankermaa

suolaa ja pippuria

 

Tee näin:

Vaivaa rasva ja jauhot tasaiseksi. Levitä piirakkavuokaan. Piirakkavuokaa ei tarvitse voidella koska pohja sisältää niin paljon rasvaa itsessään.

Tee vuohenjuustopitkosta ohuita siivuja. Leikkaa tomaatistakin siivuja. Älä liian paksuja. Lado sitten vuohenjuustoa ja tomaattia kerroksittain. Ensin juusto sitten tomaatti, ja taas juusto. Lisää sitten rucolaa.

Sekoita kananmunat ja ranskankerma, lisää mausteet. Levitä munaseos piirakan päälle.

Anna paistua 180-asteessa noin 30min.