Mutakakku on taivaallisen hyvää. Vaniljajäätelö onkin vain piste i:n päälle! Eikä kakun leipominen olekaan hankalaa. Hankaluus ilmenee vasta paiston aikana. Annat kakun olla uunissa minuutin liian pitkään se kuivuu, minuutin liian vähän se on liian löysä. Toki, kakun kuuluu olla uunista otettaessa löysä, mutta se "mutaantuu" sitten jähmettyessään, jos kakku taas on liian löysä se ei edes jähmety kunnolla. Tosin, useimmat meistä tykkää siitä kun se on vähän liian löysä ;)

Mutakakku on tämän perheen suosikki ja sen takia minulla onkin täällä blogissa ihan oma kategoria tälle kakulle. Voi improvisoida... kaikkea erilaista!

Tarvitset:

200g taloussuklaata

100g margariinia/voita

4 kpl kanamunia

2 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

2dl sokeria

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sulata voi eri kattilassa ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää varovasti muna-sokerivaahtoon. Jos mahdollista käytä siivilää. Varo pilaamasta kuohkeutta. Lisää sitten sulanut rasva ja kun olet sekoittanut kunnolla lisää sulanut suklaa. Kaada voideltuun vuokaan ja paista uunissa 15-25 minuuttia, 200-asteessa.

Jos vuoka on pieni halkaisijaltaan ja syvä anna kakun paistua pidempään (20-30min) jos taas vuoka on iso halkaisijaltaan ja erittäin 'ohut' anna kakun paistua hieman lyhyemmän aikaa (10-15). Paisto aika on niin yksilöllistä, uunista riippuvaa että täydellisen koostumuksen saa vain testaamalla ja harjoittelemalla.

Vinkki: Älä unohda kakkua hetkeksikään! ;)

Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelon tai -vaahdon kera!